O πρίγκιπας William έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο και αγκάλιασε τις νικήτριες του Euro 2022


 Aίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του 40χρονου πρίγκηπα του Ηνωμένου Βασιλείου Γουίλιαμ ο οποίος μετά τη λήξη του τελικού του Euro 2022 έτρεξε αυθόρμητα να αγκαλιάσει τις παίκτριες της εθνικής Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένης της αρχηγού Λία Γουίλιαμσον και της Τζιλ Σκοτ, της μοναδικής εναπομείνασας παίκτριας από την ομάδα που έχασε από τη Γερμανία στον τελικό του 2009.

Ενώ τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν έχουν την τάση να αγκαλιάζουν τον κόσμο έξω, ένας βασιλικός εμπειρογνώμονας ισχυρίστηκε ότι ο William είχε σκόπιμα σχεδιάσει να αγκαλιάσει μερικές από τις «λέαινες» καθώς θριάμβευαν επί της Γερμανίας στον τελικό με 2-1.

Μιλώντας στο ΟΚ! το περιοδικό, ο πρώην βασιλικός μπάτλερ Γκραντ Χάρολντ είπε ότι ο Δούκας, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου και πρόεδρος της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έχει μια προσιτή φύση. Μίλησε για τον πανάρχαιο κανόνα με τη βασιλική οικογένεια ότι μπορούσες «να κοιτάς αλλά δεν μπορούσες να αγγίξεις». Παραδοσιακά, ο κόσμος μπορεί να αγγίξει ένα μέλος του Βασιλείου μόνο εάν ο βασιλιάς πρόσφερε το χέρι του για μια χειραψία. Ο Χάρολντ εξήγησε ότι αυτό γίνεται κυρίως για λόγους ασφαλείας, αλλά επέτρεψε επίσης στη βασιλική οικογένεια να διατηρήσει έναν πέπλο «μυστικισμού».

Ωστόσο, καθώς τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας εντοπίζονται να αγκαλιάζουν τα μέλη του κοινού όλο και πιο συχνά, ο Χάρολντ είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Γουίλιαμ θα ενθαρρύνει τη νεωτερικότητα όταν γίνει βασιλιάς.

Είπε: «Νομίζω ότι ο Γουίλιαμ και τα άλλα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν με το να είναι απόμακροι. «Η βασίλισσα μπορεί να το αποφύγει γιατί είναι η βασίλισσα και είναι από μια διαφορετική εποχή, αλλά οι νεότεροι έχουν ανατραφεί πολύ διαφορετικά».

Ο Χάρολντ πρόσθεσε ότι η στοργική φύση του Γουίλιαμ είναι πιθανότατα κάτι που κληρονόμησε από τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. Περιγράφοντας την αείμνηστη πριγκίπισσα ως «ζεστή και αγαπητή», είπε ότι νόμιζε ότι ο Δούκας του Κέιμπριτζ είχε μεγαλώσει με πολλή στοργή.

«Δεν θα μου ήταν αφύσικο για τον Γουίλιαμ – αν μη τι άλλο, θα ένιωθα πιο άβολα αν ήταν απλώς μια αυστηρή χειραψία», είπε ο Χάρολντ. Καθώς ο Γουίλιαμ ανέλαβε περισσότερα βασιλικά καθήκοντα τους τελευταίους μήνες για λογαριασμό της βασίλισσας, ο Χάρολντ είπε ότι χειρονομίες όπως αυτή η αγκαλιά ήταν ένας τρόπος για να δείξει στους ανθρώπους «τον πραγματικό του εαυτό».

Πηγή: Dailymail / ertnews.gr  grtimes.gr

Νεότερη Παλαιότερη