25 συμβουλές της κλασικής ελληνίδας μάνας

Ποιος δεν τις έχει ακούσει; Και ποιά μάνα δεν τα έχει πει. Δείτε 25 σημαντικά πράγματα που μας δίδαξε η μάνα μας...

1. Εκτίμηση της δουλειάς του άλλου: Αν πρόκειται να σκοτωθείτε με τον αδερφό σου, πηγαίνετε έξω. Μόλις τελείωσα το...
σφουγγάρισμα.» 2. Προσευχή: Κάνε την προσευχή σου να βγει ο λεκές από το χαλί.» 3. Προγραμματισμό στα ταξίδια: Αν την άλλη Πέμπτη που θα πάω στο σχολείο σου για το τρίμηνο, δεν έχεις καλούς βαθμούς, καλύτερα να έχεις φύγει από το σπίτι πριν γυρίσω.» 4. Λογική: Δεν έχει γιατί. Γιατί έτσι είπα εγώ.» 5. Τετράγωνη λογική: Αν πέσεις και ματώσεις τα γόνατά σου, θα φας το ξύλο της χρονιάς σου γιατί θα έχεις σκίσει και το παντελόνι σου.» ... 

6. Προνοητικότητα: Άλλαξε βρακί, ρε παιδάκι μου. Αν χτυπήσεις και σε πάνε στο νοσοκομείο τι θα πουν οι γιατροί;» 7. Ειρωνεία: Σταμάτα να κλαις δίχως λόγο γιατί θα σε κάνω να κλάψεις με λόγο.» 8. Ευλυγισία: Ωραίο πλύσιμο έκανες! Δεν βλέπεις το σβέρκο σου που είναι μαύρος;» 9. Ώσμωση: Κλείσε το στόμα σου και φάε το φαΐ σου» 

10. Αντοχή: Δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι αν δεν τελειώσεις τα ρεβίθια σου.» 11. Καιρικά φαινόμενα: Το δωμάτιό σου είναι σαν να το χτύπησε τυφώνας.» 12. Υποκρισία: Ό,τι σου λέω εγώ σου φαίνεται παράλογο. Εσύ τα ξέρεις όλα κι εγώ είμαι παράλογη, έτσι;» 13. Βιολογικό κύκλο: Συνέχισε τη γκρίνια και θα δεις τι θα πάθεις! Εγώ σε γέννησα, εγώ θα σε σκοτώσω.» 14. Παράδειγμα συμπεριφοράς: Πού τά 'μαθες αυτά, ρε παιδάκι μου; Γιατί δεν βλέπεις τον αδερφό σου; Έτσι κάνει;» 15. Ζήλια: Εγώ στην ηλικία σου δεν είχα παπούτσια να φορέσω. Χιλιάδες παιδάκια σήμερα γυρνάνε ξυπόλητα. Μην είσαι αχάριστος.» 

16. Διορατικότητα: Περίμενε να πάμε σπίτι και θα δεις.» 17. Υπομονή: Θα το ανοίξουμε όταν πάμε σπίτι.» 18. Ιατρικές συμβουλές: Σταμάτα να αλληθωρίζεις γιατί στο τέλος θα μείνεις αλλήθωρος.» 19. Υπερευαισθησία: Βάλε το πουλόβερ σου. Κάνει κρύο και δεν το καταλαβαίνεις.» 20. Χιούμορ: Αν κοπείς με το μαχαίρι μην έρθεις κλαίγοντας σε μένα γιατί θα τις φας από πάνω.» 21. Ενηλικίωση: Αν δεν φας όλο το φαΐ σου δεν θα μεγαλώσεις.» 22. Γενετική: Όλα τα χούγια του πατέρα σου πήρες.» 23. Καταγωγή: Όταν σου δίνουν κάτι να λες ευχαριστώ. Μην είσαι βλάχος.» 24. Σοφία: Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις.» 25. Δικαιοσύνη: Θα κάνεις και συ παιδιά μια μέρα. Μακάρι να σου κάνουν ότι κάνεις εσύ σε μένα.»

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη