6 τρόποι για να διώξεις το "κακό μάτι"

Πονοκέφαλος, βαριά βλέφαρα, αίσθημα κόπωσης, ξαφνική αλλαγή διάθεσης και ατελείωτο χασμουρητό; Απλώς είστε ματιασμένοι! Βασκανία ή μάτι, σε...

κάθε φυλή και πολιτισμό αυτή η μορφή αρνητικής ενέργειας έχει τη δική της ονομασία. Είτε πιστεύουμε είτε όχι στο κακό μάτι, αυτή η αρνητική δόνηση υπάρχει και προκαλεί διάφορα προβλήματα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι
γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα νεαρής ηλικίας είναι πιο επιρρεπή στο «μάτι της μοχθηρίας». Βρες παρακάτω τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ξεματιάσματος! Λουτρό με μπίρα: Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους ξεματιάσματος. Αφαιρεί όλα τα ίχνη από το κακό μάτι, ενώ συγχρόνως προσθέτει δύναμη στο πνευματικό σώμα του ατόμου. Πρόσθεσε ένα λίτρο μπίρας σε μπανιέρα γεμισμένη με χλιαρό νερό έως τη μέση. Ρίξε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και ανακάτεψε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, ώσπου να αναμειχθούν καλά το νερό και η μπίρα. Μπείτε στην μπανιέρα και βουτήξεις ολόκληρο το σώμα σου αρκετές φορές.

Ύστερα κάτσε στην μπανιέρα και ρίξε νερό στο σώμα σου! Βούτηξε ξανά και ξεπλύσου με νερό μερικές φορές ακόμα, έτσι ώστε να περάσουν 6-7 λεπτά. Βγες από την μπανιέρα και στέγνωσε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα. Φόρεσε ένα μπουρνούζι και άφησε το νερό του λουτρού να στεγνώσει πάνω σου. Στη συνέχεια, χωρίς καθυστέρηση, απομονώσου σε ένα ήσυχο δωμάτιο του σπιτιού σου και προσευχήσου ειλικρινά, ζητώντας βοήθεια. 

Καθαρισμός αυτιών: Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ματιαζόμαστε και μέσω των αυτιών μας. Τα όργανα της ακοής είναι από τα πιο ευάλωτα όσον αφορά την παθητική αποδοχή του κακού ματιού. Ο καθαρισμός τους μπορεί να εμποδίσει τη βασκανία να βρει δεκτικό μέρος. Καθάριζε καθημερινά τα αυτιά σου με λίγο βαμβάκι μουσκεμένο σε οξυζενέ. Αυτή η τόσο απλή πράξη θα κρατήσει μακριά την ευαισθησία σου στο να «τραβάς» το κακό μάτι, ή τουλάχιστον θα την εξασθενίσει. 

Χαλάρωση: Η μυϊκή ένταση, ιδίως εκείνη των άνω ώμων και του αυχένα, μας κάνει πιο επιρρεπείς στις επιδράσεις της βασκανίας. Για να προφυλαχθείς, μούσκεψε μία κουταλιά του γλυκού φύλλα βασιλικού σε ένα μπουκάλι με καθαρό οινόπνευμα και κάνε εντριβές στο λαιμό και τους ώμους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική αν αισθάνεσαι ότι δέχεσαι αρνητική ενέργεια στο περιβάλλον της δουλειάς. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείς να βουτήξειςένα κομματάκι βαμβάκι ή ένα λεπτό ύφασμα σ' αυτό το μείγμα οινοπνεύματος - βασιλικού και να κάνεις επαλείψεις στον αυχένα και τους ώμους όταν θα βρίσκεστε στο χώρο της δουλειάς. 

Μπάνιο με θαλασσινό αλάτι: Ένα πρωινό (όχι βραδινό) λουτρό στην μπανιέρα, με μια κουταλιά του γλυκού θαλασσινό αλάτι στο νερό, απομακρύνει τις μικρές αρνητικές δονήσεις, καθώς και τις αδύναμες μορφές της βασκανίας. Θαλασσινό αλάτι θα βρεις στα ειδικά καταστήματα υγιεινών τροφών. Φυλαχτά: Είτε ευλογημένος σταυρός, είτε ματάκι, είτε κομποσκοίνι, η προστατευτική δράση των φυλαχτών εξαρτάται αποκλειστικά από την πίστη σου σ' αυτά. Αν δεν πιστεύεις στην αποτελεσματικότητα του φυλαχτού, δεν πρόκειται να «λειτουργήσει». Προσοχή: Αν το φυλαχτό σας φθαρεί και σπάσει, αποδεικνύει ότι εξυπηρέτησε τον σκοπό του. Αν απλώς σπάσει, πρέπει να το αντικαταστήσεις. Αν έχει καταστραφεί εντελώς, πρέπει να παραμείνει εκεί όπου έπεσε. Δηλαδή, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το σηκώσεις!

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη