Έχεις περίοδo; Δες ποιές 5 τροφές πρέπει να αποφεύγεις αυτές τις μέρες!

Η διατροφή σίγουρα επηρεάζει την εμμηνόρροια μιας γυναίκας...

Οι παρακάτω τροφές είναι καλό μην υπάρχουν στο μενού σου κατά τη διάρκεια της περιόδου... Καφεΐνη

Απέφυγε την καφεΐνη σε τρόφιμα όπως η
σοκολάτα, τα αναψυκτικά, το τσάι και ο καφές κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Η καφεΐνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αφυδατώνει το σώμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους και πιθανόν να αυξήσει τη νευρικότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου προκαλώντας δυσφορία εμμηνόρροιας. 

Γαλακτοκομικά προϊόντα Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν αραχιδονικό οξύ, κάτι που μπορεί να αυξήσει την παραγωγή προσταγλανδινών. Οι προσταγλανδίνες είναι χημικές ουσίες, που παράγονται στη μήτρα. Στην αρχή της περιόδου, το επίπεδο των προσταγλανδινών είναι υψηλό και στη συνέχεια μειώνεται. Για αυτό το λόγο ο πόνος μειώνεται μετά τις πρώτες μέρες της περιόδου .Δεδομένου ότι οι προσταγλανδίνες απελευθερώνεται στο σώμα, η μήτρα ανταποκρίνεται με σπασμούς. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να αναστείλουν την απελευθέρωση των προσταγλανδινών. 

Τροφές όπως ο σολομός, ο λιναρόσπορος και τα καρύδια ανακουφίζουν τον οργανισμό από τις κράμπες. Επεξεργασμένα τρόφιμα και αλάτι Η μείωση της πρόσληψης νατρίου θα μειώσει την κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα. Απέφυγε τα κονσερβοποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως και τα προϊόντα με τυριά, σάλτσες και τυχόν συσκευασμένες τροφές που περιέχουν περισσότερο από 200 mg νάτριο ανά μερίδα. Λιπαρές τροφές και τηγανιτά 

Τροφές με υψηλά ποσοστά λιπαρών όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα τηγανιτά φαγητά, αυξάνουν τα επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό. Ο Neal Bernard, μέλος της Επιτροπής Παθολόγων εξηγεί πως οποιοδήποτε είδος λιπαρών (είτε αυτό είναι φυτικό είτε ζωικό) θα αυξήσει τα επίπεδα των οιστρογόνων. Αντίθετα, αν καταφέρεις να κρατήσεις σταθερό το επίπεδο των οιστρογόνων, οι αλλαγές στη μήτρα δεν θα είναι σημαντικές με αποτέλεσμα να μειώσεις τις κράμπες και τους πόνους. 

Ζάχαρη Αυτό που πρέπει να προσέξεις κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Προσπάθησε να μην καταναλώνεις πολλή ζάχαρη. Περιόρισε τρόφιμα όπως κέικ, καραμέλες, δημητριακά και λευκό αλεύρι, τα οποία ο οργανισμός τα μετατρέπει σε ζάχαρη. Κάνε μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί να τρως τρία μεγάλα γεύματα, ώστε να κρατήσεις σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη