Τα ομρφότερα μέρη της Βραζιλίας

Το CNN συγκέντρωσε και μας παρουσιάζει είκοσι προορισμούς στη Βραζιλία που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί. Από τη λίστα απουσιάζει, παραδόξως, το Ρίο Ντε Τζανέιρο πιθανότατα γιατί οι συντάκτες επέλεξαν προορισμούς πέρα απο τα πολύ συνηθισμένα μέρη.

Όρος Roraima Το όρος Roraima καθορίζει τα
σύνορα μεταξύ της Βραζιλίας, της Γουιάνα και της Βενεζουέλα. Τα πετρώματα του, τα ποτάμια και οι καταρράκτες του λέγεται ότι ενέπνευσαν το βιβλίο του Sir Arthur Conan Doyle, «The Lost World».

Canoa Quebrada Οι δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες του Canoa Quebrada απέχουν δυόμιση ώρες νοτιοανατολικά από τη Fortaleza, την πρωτεύουσα της Σεαρά στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Iguazu Falls Οι καταρράκτες Iguazu αποτελούνται από περισσότερους από 270 μικρότερους καταρράκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που ονομάζεται «Λαρύγγι του Διαβόλου», βρίσκονται από την πλευρά της Αργεντινής. Fortaleza Στη βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας, η πρωτεύουσα της Σεαρά είναι γνωστή για τις αστακομακαρονάδες και τα φρέσκα θαλασσινά. Οι παραλίες της είναι ιδανικές για windsurfing και ιστιοπλοΐα.

Pelourinho Το Pelourinho είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης Salvador de Bahia. Οι φιλόξενοι δρόμοι του διαθέτουν ανοιχτόχρωμα κτίρια, πολλά από αυτά με εντυπωσιακές προσόψεις. Η αποικιακή πόλη αποτελεί μια σύνθεση ευρωπαϊκών, αφρικανικών και αυτοχθόνων πολιτισμών.

Πάρκο Tanguá

Παλαιότερα ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης μπάζων και τοποθεσία βιομηχανικών αποβλήτων, το πάρκο Tanguá αναγεννήθηκε την τελευταία δεκαετία και τώρα δαιαθέτει διαδρομή για τζόκινγκ, ποδήλατο και έχει μετατραπεί σε ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Βοτανικός κήπος Curitiba Το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό το εντυπωσιακό θερμοκήπιο και πλαισιώνεται από χιλιάδες λουλούδια, είναι τόσο όμορφο, όσο και τα φυτά, που μεγαλώνουν μέσα στην κατασκευή από γυαλί και σίδερο.

Πάρκο Jalapao

Ο συνδυασμός από πεδιάδες, χρυσούς αμμόλοφους, ποτάμια και καταρράκτες κάνει το πάρκο Jalapao ένα από τα αγαπημένα για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες. Μετά το ράφτινγκ στα ορμητικά νερά του ποταμού Novo μπορείτε να κολυμπήσετε στον σμαραγδένιο καταρράκτη Formiga, απολαμβάνοντας την ανέγγιχτη ομορφιά του τοπίου.

Τροπικό δάσος του Αμαζονίου Το μεγαλύτερο και πιο πλούσιο σε βιοποικιλότητα φυσικό καταφύγιο στον κόσμο καταλαμβάνει σχεδόν το ήμισυ της Βραζιλίας, σε μια έκταση περισσότερων από 4 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Με λίγη τύχη, μπορείτε να δείτε τζάγκουαρ, ροζ δελφίνια και βίδρες. Απλά πάρτε μαζί σας ισχυρό απωθητικό κουνουπιών.

Genipabu Σε απόσταση 15 λεπτών οδικώς βόρεια του Natal, η πρωτεύουσα της πολιτείας Grande do Norte κατάσταση, Genipabu, είναι περισσότερο γνωστή για τις βόλτες στους αμμόλοφους και τις λιμνοθάλασσες. Ένα από τα δημοφιλέστερα χόμπι είναι βόλτα με esquibunda, που περιλαμβάνει την ολίσθηση στους αμμόλοφους με μια ξύλινη σανίδα.

Μουσείο Imperial Το πρώην θερινό ανάκτορο στο κέντρο της Petrópolis χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1800. Το μουσείο βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας (70 χιλιόμετρα) από το κέντρο της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της Βραζιλίας με μέσο όρο 300.000 επισκέπτες ετησίως.

Μουσείο Oscar Niemeyer

Ο Oscar Neimeyer ήταν 95 ετών όταν ολοκλήρωσε το Μουσείο του Ματιού. Το μουσείο εστιάζει στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και το design. Ευρέως γνωστό ως The Eye, ο πύργος του έχει τέσσερις ορόφους εκθεσιακού χώρου.

Gruta do Lago Azul Η μπλε λίμνη Grotto αποτελεί μέρος μιας από τις μεγαλύτερες πλημμυρισμένες κοιλότητες του κόσμου. Τα καταγάλανα νερά της έχουν πάνω από 60 μέτρα βάθος. Η μυστηριώδης πηγή της λίμνης πιστεύεται ότι είναι ένα υπόγειο ποτάμι, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Το σπήλαιο είναι πλούσιο σε προϊστορικούς θησαυρούς.

Fernando de Noronha Σε απόσταση 354 χιλιομέτρων ανοικτά των ακτών βορειοανατολικά της Βραζιλίας, το νησί Fernando de Noronha είναι καταφύγιο θαλάσσιων χελωνών και δελφινιών. Το αρχιπέλαγος έχει μερικά από τα καλύτερα μέρη γιας καταδύσεις και σέρφινγκ στη Βραζιλία. Προκειμένου να διατηρηθεί η φυσιογνωμία του νησιού, μόνο 460 επισκέπτες επιτρέπεται να μεταβούν στο νησί κάθε ημέρα, καταβάλλοντας ένα μικρό Φόρο Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Sao Miguel das Missoes Μια περιήγηση στη διαδρομή Missoes σημαίνει ένα βήμα πίσω στις πρώτες δεκαετίες του 17ου αιώνα. Ο καθεδρικός ναός της αποστολής των Ιησουιτών στα μέσα του 1700, χτίστηκε σε διάστημα 10 ετών από τις εκατοντάδες των ιθαγενών Guarani.

Bento Goncalves Περιτριγυρισμένοι από λόφους, κοιλάδες και ποτάμια, 24 δήμοι συνθέτουν τη Διαδρομή του Κρασιού στο νότιο τμήμα της Βραζιλίας.

Elevador Lacerda Ο ανελκυστήρας που συνδέει την Cidade Alta (Άνω Πόλη) και την Cidade Baixa (Κάτω Πόλη) στο Σαλβαδόρ ήταν ο πρώτος που εγκαταστάθηκε στη Βραζιλία, το 1873.

Καθεδρικός Ναός της Βραζιλίας

Ένα ακόμα θαύμα του Oscar Niemeyer, ο καθεδρικός ναός της Brasilia είναι ένα από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4.000 άτομα.

Εθνικό Πάρκο Chapada Diamantina

Το Chapada Diamantina στην πολιτεία της Bahia είναι μία από τις πλουσιότερες βιο περιφέρειες της χώρας. Φιλοξενώντας αρχικά τους αυτόχθονες Ινδιάνους Maracás, η περιοχή ήταν πλημμυρισμένη από εξερευνητές το 1700, οι οποίοι έψαχναν για χρυσό και αργότερα για διαμάντια.

Porto de Galinhas Έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Βραζιλίας. Το Porto de Galinhas διαθέτει φυσικές πισίνες με κρυστάλλινο νερό, ιδανικές για κολύμβηση και καταδύσεις.

Via

..
             -->
Νεότερη Παλαιότερη