Έξυπνα κόλπα… για την κουζίνα

Για ένα τέλειο καθάρισμα

Θέλετε να λάμπουν όλα και να εξαφανίσετε και δυσάρεστες οσμές; Διαβάστε επτά απλά κόλπα που θα κάνουν την κουζίνα σας να λάμπει. Νεροχύτης: Αν μυρίζει έντονα παρότι τον καθαρίζεις τακτικά, φτιάξε ένα... εκρηκτικό μείγμα λιώνοντας στο multi φλούδες
πορτοκαλιού ή λεμονιού και προσθέτοντάς τες σε βραστό νερό. Σούρωσέ το και όσο το νερό είναι καυτό, ρίξε το στην αποχέτευση. Άφησε τον νεροχύτη χωρίς νερό για τουλάχιστον 2 ώρες. Πλαστικά δοχεία τροφίμων: Τα φαγητά έχουν αφήσει το στίγμα τους; Μούλιασε τα σε ζεστό νερό μαζί με μαγειρική σόδα και άφησέ τα ένα ολόκληρο βράδυ. Πλύνε με σαπούνι και νερό και είσαι έτοιμη. 

Γυάλινα βάζα: Φτιάξε ένα διάλυμα με 250ml νερό και μία κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη. Γέμισε με αυτό τα βάζα και άφησέ τα για τουλάχιστον 2 ώρες. Ψυγείο: Το κόλπο της γιαγιάς με το ποτήρι γάλα είναι αποτελεσματικό. Εξίσου καλό είναι το τρικ με τον ελληνικό καφέ, ή λίγο ξύδι που οποίο αφήνεις μέσα στο ψυγείο σε ένα φλιτζανάκι. Κατάψυξη: Πέρασε όλα τα τοιχώματα, τα συρτάρια και τα ράφια της με ένα πανί που θα έχεις μουλιάσει σε νερό με 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας. Κάδος: Βάλε 3-4 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα στον πάτο του κάδου και άφησέ τη για μερικές μέρες ώστε να απορροφήσει τις οσμές.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη