Δείτε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τα αυτοάνοσα νοσήματα...


Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από τα αυτοάνοσα νοσήματα; Στο ερώτημα αυτό φαίνεται ότι έδωσαν την απάντηση γιατροί από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη έρευνα, οι
επαγγελματίες που έρχονται περισσότερο σε επαφή με ιογενείς λοιμώξεις έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν στο μέλλον κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Και θα περίμενε κανείς ότι το πιο επικίνδυνο επάγγελμα για ανάπτυξη αυτοάνοσων νοσημάτων θα είναι το επάγγελμα του γιατρού ή του νοσηλευτή, αλλά δεν είναι έτσι. 

Οι δάσκαλοι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό να προσβληθούν από ααυτοάνοσες ασθένειες, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή το σκληρόδερμα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ερευνητές αφού ανέλυσαν τα δεδομένα από 143.000 άτομα που εργάζονταν ως δάσκαλοι, για μία περίοδο 11 ετών. Είναι πιθανό οι δάσκαλοι και οι άλλοι εκπαιδευτικοί να υποβάλλονται σε μια επαγγελματική νοσηρή επίδραση που ευνοεί την εμφάνιση των αυτοάνοσων νοσημάτων. 

Οι ερευνητές θεωρούν ως επιβαρυντικό παράγοντα τις λοιμώξεις από ιούς όπως ο ιός του Epstein- Barr, που είναι υπεύθυνος για την λοιμώδη μονοπυρήνωση και έχει συσχετισθεί με τη γένεση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε καθημερινή επαφή με πολλά παιδιά που παρουσιάζουν ιογενείς λοιμώξεις. Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη