Η εκπομπή «24 ώρες στην Ελλάδα» ταξιδεύει σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Θέρμο

Πώς κυλάει ο χρόνος για τους ψαράδες της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου; Πόσα μυστικά αποκαλύπτει ο Νόμος Αιτωλοακαρνανίας από το πιλοτήριο ενός
αεροσκάφους; Πώς παράγεται η ενέργεια στα έγκατα ενός υδροηλεκτρικού φράγματος; Τι σχέση έχει η προστασία της φύσης με την ανάπτυξη και ποιο είναι το «αποτύπωμα» της ένδοξης ιστορίας στο σήμερα του Μεσολογγίου;
Οι «24 Ώρες στην Ελλάδα» ταξιδεύουν σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Θέρμο, αποκαλύπτοντας τα μυστικά ενός – άγνωστου για πολλούς – αλλά πανέμορφου νομού. Ο ποιητής Γιάννης Υφαντής μοιράζεται μαζί μας τις δικές του «Σημειώσεις για τον Χρόνο», ενώ ο φωτογράφος Βασίλης Αρτίκος, μιλά για τη στιγμή που εγκλωβίζεται στον φακό και για το Μεσολόγγι ως πηγή έμπνευσης.
Στους ρυθμούς ενός 24ώρου, η εκπομπή πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ι.Μ. Μυρτιάς και βλέπει από πρώτο χέρι πώς παράγεται το αλάτι στις αλυκές Μεσολογγίου, παίζει με τα παιδιά του μοναδικού νηπιαγωγείου στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, περιηγείται στην απαράμιλλη φύση της λιμνοθάλασσας από τους ανθρώπους του Φορέα Διαχείρισης, πετάει με την αερολέσχη Αγρινίου και συντονίζεται στους ρυθμούς της περιοχής με τους Άτροπον και παραδοσιακούς μουσικούς.
24 Ώρες στην Ελλάδα, 24 ώρες στην Αιτωλοακαρνανία λοιπόν. Το επεισόδιο θα μεταδοθεί Δευτέρα 5/12/2016 στις 21:00 και σε επανάληψη Κυριακή 11/12/2016 στις 17:00.
agriniovoice.gr
Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη