Δείτε τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν όσοι αγοράζουν από το ίντερνετ

Ζώντας σε έναν κόσμο που η τεχνολογία "τρέχει", οι χρήστες του διαδικτύου πέφτουν πολλές φορές θύματα απάτης, ειδικά σε οnline αγορές.

Δείτε μερικα tips για την αποφυγή προβλημάτων που μας επιτρέπουν στο να παραμείνουμε ασφαλείς

κατά τη διάρκεια των αγορών μας στο διαδίκτυο. Το πρώτο μέλημα είναι η χρήση πιστωτικής και όχι χρεωστικής κάρτας, αφού η πρώτη εμπεριέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι χρεωστικές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εκθέσουν τον τραπεζικό λογαριασμό σας. Το δεύτερο μέλημα είναι η λήψη e-mail από το κατάστημα αγοράς. Εκεί, λοιπόν, το τρικ είναι απλά να μην το ανοίξετε κάποιο mail που φέρει ως αποστολέα το μαγαζί από το οποίο κάνατε τις αγορές σας, γιατί μπορεί να περιέχει έναν ιό ο οποίος θα μπει στο σύστημά σας και μπορεί να σας κάνει ζημιά (keylogger, κτλ). Είναι το πλέον κοινό κόλπο που κάνουν οι χάκερ για να αποκτούν πρόσβαση στον υπολογιστή σας και τα προσωπικά σας δεδομένα.

Σε καμία περίπτωση το κατάστημα δεν χρειάζεται να γνωρίζει παραπάνω στοιχεία για εσάς, ιδιαίτερα εάν σας ζητήσουν φωτογραφίες ταυτότητας, διαβατηρίων, αριθμού κοινωνικής ασφάλισης και τα λοιπά. Επίσης, όταν επισκέπτεστε κάποιο site για αγορά, βεβαιωθείτε πως είναι το πραγματικό και όχι κάποιο "κλωνοποιημένο" site το οποίο θα σας "κλέψει" τα στοιχειά που θα βάλετε. Μην σας ξεγελάσουν Links με απίστευτες προσφορές και υποσχέσεις.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη