Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν έντονη φαγούρα ή κνίδωση στο στόμα κάθε φορά που τρώνε συγκεκριμένες τροφές, όπως... πεπόνι, μήλο, κολοκυθάκια, ντομάτες, ακτινίδιο κ.α.Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν το σύνδρομο της στοματικής αλλεργίας και ίσως δεν το γνωρίζουν. Τα περισσότερα ήδη αλλεργιών εκδηλώνονται "χτυπώντας" το αναπνευστικό σύστημα ή με εξανθήματα στο σώμα.Το σύνδρομο της στοματικής αλλεργίας είναι μια πάθηση λιγότερο γνωστή από τις υπόλοιπες, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, εμφανίζεται στο 1/3 των ανθρώπων. Ο καθένας από αυτούς έχει κάποια ξεχωριστή αντίδραση (φαγούρα στο στόμα, ενόχληση, κνίδωση) όταν καταναλώνει συγκεκριμένες τροφές. Όπως και με κάθε είδος αλλεργίας, έτσι και στο σύνδρομο της στοματικής αλλεργίας, οι τροφές που πυροδοτούν αυτές τις αντιδράσεις μπορεί να είναι ξεχωριστές για κάθε άτομο.Τι συμβαίνει στο σύνδρομο στοματικής αλλεργίαςΣτην αλλεργική ρινίτιδα, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζει τη γύρη ως ξένο εισβολέα. Έτσι ο οργανισμός ενεργοποιεί άμυνες όπως το φτάρνισμα, την καταρροή, τα υγρά μάτια και άλλα συμπτώματα για να απομακρύνει τον εισβολέα από το σώμα.Στο σύνδρομο της στοματικής αλλεργίας, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδράει με τον ίδιο τρόπο όταν επεξεργάζεται τις πρωτεΐνες που είναι παρόμοιες με εκείνες στην γύρη (ή σε άλλες αλλεργιογόνες ουσίες) και οι οποίες υπάρχουν σε διάφορα φρούτα ή λαχανικά. Αυτό ονομάζεται διασταυρούμενη αντιδραστικότητα.Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα είναι ήπια. Αλλά κάποιες φορές, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι μιας σοβαρής ή ακόμα και απειλητικής για τη ζωή αλλεργικής αντίδρασης (αναφυλαξία).Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 2% των ατόμων με σύνδρομο στοματικής αλλεργίας μπορεί να υποστεί αναφυλακτικό σοκ.Οι τροφές που πρέπει να προσέχετεΑλλεργία στην αμβροσία: Οι άνθρωποι που έχουν αλλεργία στην αμβροσία μπορεί να αντιδράσουν στο πεπόνι, το καρπούζι, τις ντομάτες, καθώς και στα κολοκυθάκια, τους ηλιόσπορους, τις πικραλίδες, το χαμομήλι και την echinacea.Αλλεργία στη γύρη: Τα άτομα με αλλεργία στη γύρη μπορεί να αντιδράσουν στα ακτινίδια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα, τον κόλιανδρο, τον μάραθο, τον μαϊντανό, το σέλινο, τα κεράσια, τα καρότα, τα φουντούκια και τα αμύγδαλα.Αλλεργία στο γρασίδι: Οι άνθρωποι με αλλεργία στο γρασίδι μπορεί να αντιδράσουν στα ροδάκινα, το σέλινο, τις ντομάτες, τα πεπόνια και τα πορτοκάλια.Αλλεργία στο λάτεξ: Τα άτομα με αλλεργία στο λάτεξ μπορεί να αντιδράσουν στις μπανάνες, το αβοκάντο, το ακτινίδιο, το κάστανο και την παπάγια. Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: