Γιατί η αϋπνία είναι πιο συχνή στις γυναίκες;

Έρευνα δείχνει ότι γονίδια μπορεί ενδεχομένως να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην... εμφάνιση συμπτωμάτων αϋπνίας στις γυναίκες έναντι των αντρών. Η αϋπνία στους ενήλικες εξηγείται μερικώς από γενετικούς παράγοντες και η κληρονομικότητά της είναι υψηλότερη στις γυναίκες, υποδεικνύει νέα έρευνα σε διδύμους. 

Η κληρονομικότητα της αϋπνίας υπολογίστηκε στο 59% για τις γυναίκες και στο 38% για τους άντρες. Η ερευνήτρια Mackenzie Lind, του Virginia Commonwealth University στο Richmond, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει ότι γονίδια μπορεί ενδεχομένως να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην εμφάνιση συμπτωμάτων αϋπνίας στις γυναίκες έναντι των αντρών, παρέχοντας από τις πρώτες ενδείξεις για διαφορές ανάμεσα στα φύλα, σε δείγμα ενηλίκων. Πρόσθεσε ότι δεδομένων των ενδείξεων για τις διαφορές ανάμεσα στα φύλα μπορεί ενδεχομένως να είναι χρήσιμο να στοχεύσουμε συγκεκριμένα στις γυναίκες όσον αφορά τις παρεμβάσεις κατά της αϋπνίας. 

Η αϋπνία είναι πιο συνήθης σε γυναίκες παρά σε άντρες και αφορά δυσκολία στο να αποκοιμηθεί κάποιος ή να παραμένει κοιμισμένος- ή να ξυπνά τακτικά νωρίτερα από την ώρα που επιθυμεί -παρά την επαρκή ευκαιρία που έχει για ύπνο. Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε στοιχεία 7.500 συμμετεχόντων.

Via
Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη