Δείτε πόση πρέπει να είναι η ποσότητα των φυτικών ινών που καταναλώνει το παιδί σας ημερησίως

Η πρόσληψη φυτικών ινών καθημερινά παίζει σημαντικό ρόλο διατήρηση της υγείας... μικρών και μεγάλων. Επιπλέον τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αυτές παρέχουν στα παιδιά βιταμίνες , μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξή τους.

Επίσης οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να προκαλούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού, γεγονός που τις καθιστά ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια ελέγχου του σωματικού βάρους.

Τι είναι οι φυτικές ίνες Οι φυτικές ίνες δεν είναι τίποτα άλλο από μία μορφή υδατανθράκων. Ενώ οι περισσότεροι υδατάνθρακες σπάνε κατά την πέψη και το μεταβολισμό των τροφών σε μικρά κομμάτια, οι φυτικές ίνες περνάνε από το σώμα μας σχεδόν ανέπαφες. Μέρος αυτών βέβαια χρησιμεύει σαν τροφή για τα καλά βακτήρια που ζουν στο έντερο. Οι φυτικές ίνες χωρίζονται σε δύο ομάδες με βάση τη διαλυτότητά τους στο νερό. Οι τροφές φυτικής προέλευσης αποτελούν τις αποκλειστικές πηγές φυτικών ινών στη διατροφή, και κάθε τέτοιο τρόφιμο περιέχει τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες ίνες σε διαφορετική αναλογία.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων οι ημερήσιες ανάγκες ενός παιδιού σε φυτικές ίνες υπολογίζονται προσθέτοντας τον αριθμό 5 στην ηλικία του. Για παράδειγμα, ένα παιδί 7 ετών θα πρέπει να προσλαμβάνει 12 γραμμάρια φυτικών ινών ανά ημέρα.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι διεθνείς οργανισμοί που επιμένουν ότι τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν πολύ περισσότερες φυτινές ίνες. Ωστόσο και η υπερβολικά αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση γαστρεντερικών ενοχλήσεων, καθώς και σε μειωμένη απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη