Γιατί είναι καλό να μιλάμε πολλές γλώσσες: 5 οφέλη που βιώνουν οι γλωσσομαθείς

Αν μιλούσαμε άλλες γλώσσες θα αντιλαμβανόμασταν διαφορετικά τον κόσμο» είχε πει στις αρχές του 20ου αιώνα ο Αυστριακός φιλόσοφος Λούντβιχ Βιτγκενστάιν. Σήμερα, σχεδόν 100 χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε ότι θα ήταν μάλλον περήφανος για μας.

Υπολογίζεται ότι πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού είναι δίγλωσσο, σύμφωνα με έρευνα του Psychology Today. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3.500.000.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερες από μία γλώσσες για να επικοινωνούν καθημερινά.

Υπάρχουν ευρέως διαδεδομένα οφέλη από τη γλωσσομάθεια, όπως η αύξηση στη γνωστική επεξεργασία, η εστίαση και η ικανότητα πολλαπλών καθηκόντων. Αλλά για τους ανθρώπους που αναγνωρίζονται ως δίγλωσσοι ή πολύγλωσσοι, τα οφέλη είναι συνήθως πιο συγκεκριμένα και προσωπικά.

Ακολουθούν μερικά οφέλη της γλωσσομάθειας που βιώνουν από χέρι οι γλωσσομαθείς, όπως αναφέρουν στη Huffington Post.

Μπορείτε να καταλάβετε και να εκτιμήσετε διαφορετικούς πολιτισμούς

Τα περισσότερα έργα τέχνης και πολιτισμού είναι πιο όμορφα στη μητρική τους γλώσσα. Ακούτε ένα τραγούδι, διαβάζετε ένα κλασικό μυθιστόρημα, βλέπετε μια ταινία – αυτά είναι πράγματα που οι δίγλωσσοι συνήθως έχουν το πλεονέκτημα να εκτιμήσουν στην αρχική τους μορφή.

Η διγλωσσία μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης εκτός της χώρας σας.

Εν μέσω κρίσης είναι χρήσιμο να έχετε την ευελιξία να αναζητήσετε την τύχη σας μακριά από τη «φωλιά» σας. Επιπλέον, δεν είναι μυστικό ότι οι εργοδότες θεωρούν τις γλωσσικές δεξιότητες ως επιπλέον προσόν για έναν εργαζόμενο.

Θα παρατηρήσετε και θα εκτιμήσετε πράγματα που μερικές φορές χάνονται στη μετάφραση.

Ζούμε σε έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο όπου πολλές πολιτιστικές λεπτές αποχρώσεις μπορεί να γλιστρούν μέσα στις ρωγμές της μετάφρασης και κατανόησης. Οι νέες γλώσσες ανοίγουν την πόρτα σε ένα εντελώς νέο πολιτισμό και στον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο.

Δεν γίνονται όλα κατανοητά με τη μετάφραση. Μερικές φορές το πολιτιστικό πλαίσιο είναι απαραίτητο.

Ο τρόπος που σχηματίζονται οι γλώσσες και δημιουργείται η αργκό μπορεί συχνά να λέει πολλά για τους ανθρώπους που τη μιλούν. Γνωρίζοντας ισπανικά είναι επίσης χρήσιμο για την εκμάθηση νέων γλωσσών, ιδιαίτερα λατινογενών.

Θα αισθανθείτε μια αίσθηση σύνδεσης με την κληρονομιά σας, την ιστορία και την οικογένεια.

Για πολλούς, μια ξένη γλώσσα τους κρατά συνδεδεμένους με τις οικογένειές τους. Φανταστείτε να μην είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους γονείς σας, τους παππούδες, θείους και θείες μόνο και μόνο επειδή δεν μοιράζεστε την ίδια γλώσσα.

Η αυτο-έκφραση σας παίρνει συναρπαστικές μορφές

Πολλοί λένε ότι όσοι μιλάνε πολλές γλώσσες εμφανίζουν πολλές διαφορετικές προσωπικότητες, μία για κάθε γλώσσα. Πράγματι όταν μιλάτε σε άλλη γλώσσα δεν συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο, όπως όταν μιλάτε στη μητρική σας και αυτό μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικό, δίνοντας σας πολλούς διαφορετικούς τρόπους έκφρασης.

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη